Ons bedrijf Ons bedrijf
Onze filosofie Onze filosofie
Onze adviseurs Kennisgebieden
Veiligheidskunde
Arbeidshygiëne
Veiligheidsadviseur
Risicoanalist
Onze werkvelden Producten
Referenties Referenties
Contact Contact
Voorbeelden Voorbeelden
Links Links

Wat een hogere veiligheidskundige te bieden heeft

In alle sectoren van de maatschappij hebben leidinggevenden verantwoordelijkheden op het terrein van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van diensten en producten. De taak van de hogere veiligheidskunde is leidinggevenden bij deze verantwoordelijkheden voor risicobeheersing te ondersteunen.

De hogere veiligheidskundige is dan ook een professioneel consultant die in staat is zijn meerwaarde in een omgeving waarin risicobeheersing in de samenhang van techniek, organisatie en gedrag van mensen van belang is, te tonen.

De veiligheidskundige beschikt over een technische of natuurwetenschappelijke vooropleiding en is in staat strategisch te adviseren, hierbij rekening houdend met klant- en organisatiekenmerken. Zijn kennis en vaardigheden vinden hun toepassing in het begeleiden van organisaties naar een werkend en aantoonbaar managementsysteem op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Andere vaardigheden zijn het toepassen van eisen rond veiligheid en arbeidsomstandigheden in ontwerpprocessen, het uitvoeren van audits en het begeleiden van tijdelijke (bouw-)projecten.